Herken je dat? Je zit ‘s avonds op de bank samen met je partner en de kinderen te netflixen. Opeens zegt je partner, ik heb zin in pinda’s! De kinderen hebben juist zin in die overheerlijke reep witte chocolade. Heb je er weleens over nagedacht om die twee ingrediënten te combineren en er een gezellig activiteit van te maken met het hele gezin? Bekijk deze heerlijke koekjes met pinda’s en witte chocola. Je maakt de heerlijkste koekjes ooit, gemakkelijk en snel via een eenvoudig stappenplan.
Stap 1. Zet alle ingrediënten samen klaar
Als je aan het bakken bent, dan is het fijn dat alles klaar staat op je aanrecht. Zo hoef je niet met je vieze handen allerlei keukenkastjes te openen op zoek naar dat ene ingrediënt. Tip: geef de kinderen de taak om alle ingrediënten van te voren af te wegen. Dit vinden ze leuk om te doen zodra alles klaar staat ga je gestructureerd te werk.
Voor ongeveer 16 pindakoeken heb je het onderstaande nodig. Je kunt de kinderen als taak geven om deze ingrediënten te verzamelen.
- 300 gram bloem
- 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 250 gram lichtbruine basterdsuiker
- 200 gram in blokjes gesneden witte chocolade
- 200 gram ongezouten pinda’s
- een groot ei
- iets meer dan een half zakje bakpoeder
- bakpapier
Stap 2. Staat alles klaar? Mixen maar!
Nadat je alle ingrediënten klaar staan, kun je beginnen met mixen. Volg de onderstaande aanwijzingen:
- Doe de roomboter en basterdsuiker in een kom
- Mix dit tot een romig geheel
- Voeg halverwege een ei toe
Stap 3. Scheppen
De mixer heb je niet meer nodig. Bij deze stap meng je de overige ingrediënten met een pollepel. Zo krijgt het deeg meer textuur. Het scheppen doe je zo:
- Schep met een pollepel de bloem en het bakpoeder door het mengsel
- Oefen druk uit met de pollepel wanneer het deeg wat te kruimelig is
- Voeg zodra het deeg dik wordt de witte chocoladeblokjes en pinda’s toe
- Spatel en prak met de pollepel het mengsel tot één geheel
Stap 5. Bak de koeken
Van het deeg kun je twee bakplaten met elk 8 koeken maken. Voordat je de koeken kunt bakken voer je de volgende handelingen uit:
- Verwarm de oven op 180 graden voor
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier
- Vorm met je handen van één eetlepel deeg een bolletje
- Plaats het bolletje vervolgens op de bakplaat
- Bak de pindakoeken 15 minuten in de oven als je 8 bolletjes hebt
- Maak tijdens het bakken van de eerste lading 8 bolletjes voor de tweede bakplaat
Let op: je kunt de koeken pas eten nadat ze goed zijn afgekoeld. De koeken blijven vijf dagen knapperig. Ook lekker, serveer een koek met een bolletje ijs en warme kersen.
You may also like
-
Gaat je peuter naar het kinderdagverblijf? Zo ga je er mee om!
-
Op avontuur met het hele gezin? 3 gave reizen die geschikt zijn om met kinderen te doen
-
Echtscheiding met kinderen
-
3 simpele maar lekkere bladerdeeghapjes voor een kinderverjaardag
-
Lig je in een scheiding? Een mediator kan je verder helpen